Датски хитов сериал в телевизионния ефир

 Датски хитов сериал в телевизионния ефир

Започва излъчването на премиерния датски сериал „Пътят на парите“. Носител на отличието за „Най-добра чуждестранна продукция“ на престижните британски телевизионни награди „C21 International Drama Awards“, трилърът обещава да държи зрителите в напрежение и очакване.
Историята се върти около малката датска компания за устойчива енергия „Енергрийн“, кото отбелязва рекорден финансов растеж и се превръща в ключов фактор на международния енергиен пазар за отрицателно време. Всичко обаче се променя, когато полицията открива мъртвото тяло на мъж, работил там. Служителят Михаил Хусенко е удушен с кабел и е захвърлен във водата под ветрогенераторите. Напористият детектив Мадс се наема да разкрие мистерията, а първият му сблъсък е с харизматичния изпълнителен директор на компанията Александър Сьодергрен, който зад чаровната си усмивка и галантно поведение изглежда крие нещо.
„Пътят на парите“ се радва на изключителен международен успех и е един от малкото чуждоезични сериали, закупени от BBC, при това само два месеца след премиерата си в Дания. Поредицата е излъчена още във Финландия, Холандия, Белгия, Канада, Австралия, Словения, Португалия и други.
В главните роли зрителите ще видят известните датски актьори Томас Бо Ларсен, Натали Мадуеньо, Есбен Шмед и Николай Лие Каас.
„Пътят на парите“ ще се излъчва от 4 септември всяка вечер по биТиВи Екшън.

Велин Манов

Подобни публикации