„Да изчистим България заедно“ за десети път

 „Да изчистим България заедно“ за десети път

За 10-та поредна година „Да изчистим България заедно” ще обедини институции, неправителствени и бизнес организации и доброволци в името на каузата за по-чиста околна среда.
Тази година мащабната национална доброволческа инициатива ще се проведе под надслов „Подай ръка на природата“. Тя е насочена към личната отговорност и принос в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата.
„В изминалите две нелеки години най-големият ни приоритет се оказа здравето – както нашето лично, така и това на природата. Изолацията по време на пандемия засили връзката на хората с природата, при която всички ние потърсихме спасение. През 2022 година идва моментът, в който всички заедно да се погрижим отново за нея, защото тя е нашият общ дом и на 17 септември с кампанията „Да изчистим България заедно“ ще докажем, че силата е в нашите ръце, коментира Мария Лазарова, мениджър „Социални проекти“ в bTV Media Group.
Всяка година участниците в „Да изчистим България заедно“ са сред най-активните в света. От своето създаване досега най-емблематична доброволческа еко-инициатива у нас е получила подкрепата на над 2 500 000 доброволци от цялата страна. За същия период по информация от Министерството на околната среда и водите са събрани близо 94 000 тона отпадъци, което се равнява на повече от 200 напълно заредени самолета „Боинг 747”, а от картата на България са изчезнали над 18 800 нерегламентирани сметища и замърсени зони. „Да изчистим България заедно“ е носител на редица родни и международни награди и признания за постигнатите резултати.
Кампанията „Да изчистим България заедно”, която е част от проекта на bTV Media Group „Добрият пример“, ще се проведе отново в подкрепа на каузите на най-голямото гражданско движение в света Let’s Do It World. През 2022 година Световният ден на почистването на планетата, в който за шести пореден път ще се включи и България, ще се проведе на 17 септември.

Велин Манов

Подобни публикации