Две фотоизложби подгряват филма „Отново съм тук“

 Две фотоизложби подгряват филма „Отново съм тук“

Две фотоизложби ще подгреят кинопремиерата на документалния филм „Отново съм тук“.
Между 1 и 22 ноември в пространството пред кино Кабана ще бъде подредена първата от тях. Тя ще представи част от участниците и локациите във филма. А между 22 ноември и 6 декември в градината пред „Кристал“ ще бъде показана и втората изложба, която ще включва подборка от филмови кадри и фотографии от личния архив на Боян Петров.
„Отново съм тук“ проследява опита на Боян Петров да изкачи върха Шиша Пангма, който се оказва и последният в кариерата на алпиниста. Там Петров изчезва и въпреки безпрецедентната спасителна акция не е открит.
„За нас това е повече от филм. Това е кауза и отдаденост на идея. Искаме повече хора да се докоснат до човека Боян Петров. Да усетят силата и духа му. Затова и започваме с изложби. Защото освен филма имаме страхотни кадри, дело на оператора Красимир Андонов, както и от личния архив на екипа. Изключително сме благодарни на Столична община, които веднага застанаха зад проекта и ни подкрепиха. Безкрайно сме благодарни и на министерствата на образованието и на културата, които също ни подкрепят и заедно с тях подготвяме кампания насочена към учениците, защото вярвам, че трябва да запалим искрата именно в младите“, споделя Поли Генчева, режисьор и продуцент на филма.
До момента филмът “Отново съм тук” е селектиран на няколко международни фестивала в Италия, Германия, Испания, Чехия, Румъния и Дания, като спечели и престижна награда за Най-добър изследователски и приключенски филм от 69-тото издание на филмовия фестивал в Тренто.
Българската премиера на „Отново съм тук“ е на 29 ноември в рамките на Киномания. От 3 декември филмът тръгва в кината в цялата страна.

Велин Манов

Подобни публикации