Дебютът на Борис Попхристов – на София Байтинг Докс

 Дебютът на Борис Попхристов – на София Байтинг Докс

Премиерата на дебютния филм на режисьора Борис Попхристов „Пъпна връв“ ще се състои в рамките на фестивала за хапливи документални филми София Байтинг Докс (Sofia Biting Docs).
„Това е първият ми филм! Направен с малък бюджет, но с голяма емоционална инвестиция! Чиста експресия, неподправена, недокосната от каквито и да е било правила или школи – неконвенционална във всеки аспект!“, казва режисьорът.
Четири градини за природосъобразна храна, седем човека, които отглеждат храна по природни принципи и един баща, който желае по-добър свят за сина си, споделят тяхната мъдрост за живот в симбиоза с природата чрез визуален разказ и неконтролирани интервюта.
Филмът е заснет в различни точки на България като водещата нишка, която следва са обработваеми терени, чиито собственици се стремят да живеят в максимална симбиоза с природата. От първомайските села Брягово и Градина, през асеновградското село Леново до чирпанското село Средно Градище, Александър, Мириам, Иван, Боян, Ани, Красимир и Йовка, ще споделят със зрителите техния начин на живот – далеч от големия град и близо до природата.
„Когато започнахме имахме само нашето вдъхновение и воля, и те ни водеха напред, предизвикателство след предизвикателство, заедно с нарастващата отговорност към участниците и посланието на филма. Продукцията е напълно независима, без спонсорство или продуктово позициониране”, пояснява Попхристов.
След прожекцията ще има среща-разговор с режисьора Борис Попхристов и част от участниците във филма.
Прожекцията на „Пъпна връв“ ще се състои на 29 септември в Дома на киното.

Велин Манов

Подобни публикации