Десет дни до концерта на „Дийп Пърпъл“

 Десет дни до концерта на „Дийп Пърпъл“

Остават точно десет дни до срещата на българската публика с една от най-великите рок банди в света „Дийп Пърпъл“.
Концертът е част от световната обиколка на групата. Той започна по-рано тази година и ще продължи до началото на 2023 година. Преди да се качат на българската сцена, рокадиите ще свирят в Израел, Турция и Македония, а веднага след концерта си в София бандата ще се отправи към Франция, Беглия, Германия, Норвегия и Италия.
Очаква се мащабното шоу да продължи близо два часа, а изненадите в репертоара ще да повече от приятни. Зрителите ще се насладим на шоуто на Иън Гилън, Роджър Глоувър, Иън Пейс, Дон Еъри и Саймън Макбрайд, който ще замести китариста Стийв Морз по време на турнето. Причината за отсъствието на Стийв Морз е лична – музикантът ще остане до съпругата си Джанин Морз, която е болна от рак. В официално изявление по темата Морз споделя, че моментът за цялото му семейство е изключително труден и той е длъжен да бъде близо до тях. Музикантът остава член на бандата и обещава да се завърне на сцената, когато нещата се подобрят, а дотогава негов достоен заместник ще бъде талантливият китарист Саймън Макбрайд, който неведнъж е свирил с групата.
„За мен е чест и привилегия да имам възможността да свиря за такава иконична рок банда като Deep Purple. Tе са невероятни музиканти и хора и съм изключително развълнуван да се кача на една сцена с тях, за да изпълним някои от най-легендарните им песни. Мислите ми остават със Стийв и неговото семейство и се надявам всичко да се оправи.“, коментира Саймън Макбрайд.
Концертът на „Дийп Пърпъл“ ще се състои на 29 май в зала „Арена Армеец“.

Велин Манов

Подобни публикации