Джони Деп ще свири в България

 Джони Деп ще свири в България

Снимка: Рос Халфин

Джони Деп идва в България за концерт заедно със супергрупата Hollywood Vampire.
Звездната формация ще излезе за първи път пред българската публика. Очаква се разтърсващо шоу с едни от най-големите рок хитове на всички времена. Пред феновете си музикантите ще изпълнят и собствен репертоар от последния студиен албум Rise (2019), който включва синглите Heroes, The Boogieman Surprise и Who’s Laughing Now. Изявата в България е част от европейското турне на групата, която се завръща на сцената с огромно желание за истински рок след 3-годишна пауза.
Двигатели на проекта Hollywood Vampire освен Джони Деп са Алис Купър и Джо Пери. За концерта към тях се присъединва китаристът Томи Хенриксен.
„Вече изминаха три години, от както бяхме на турне с „Вампирите“. Нямам търпение да се съберем отново с момчетата, обичам това, че съм част от групата! Моята банда е страхотна, но това да пея с Hollywood Vampires е напълно различно изживяване”, казва Алис Купър.
Джони Деп, Алис Купър и Джо Пери създават Hollywood Vampires през 2015 година в памет на рок звездите, починали през 70-те години на миналия век. Като традиция техният сетлист включва едни от най-големите хитове на легенди като „Дъ Ху“, „Лед Цепелин“, Дейвид Бауи и „Мотохед“. Името идва от известния клуб на знаменитости, създаден от Алис Купър през 70-те години. В него членуват рок величия сред които са Джон Ленън и Кийт Муун. Hollywood Vampires има два студийни албума с участието на гост музиканти от ранга на Пол Маккартни, Слаш и Брайън Джонсън.
Концертът ще бъде на 12 юни 2023 година в „Арена София“.

Велин Манов

Подобни публикации