Дигитално училище на България

 Дигитално училище на България

A1 започва конкурса „Дигитално училище на България“.
Той ще отличи най-добрите практики, въведени от българските училища при дистанционното обучение в България. Това са учебните заведения, които подпомагат усвояването на знания посредством технологии и иновации. Целта на компанията е да отличи най-изявените от тях, които трансформираха дистанционното обучение във възможност и катализатор за дигитализация на образователната система у нас.
А1 ще излъчи 6 училища-победители от цялата страна в три категории. Във всяка от тях ще бъдат връчени по две награди – на училище от голям град (София и областни градове) и от малко населено място. Първата категориия, в които ще се търсят дигиталните отличници, е „Дигитален урок“. В нея ще бъдат отличени алтернативните методи на обучение и нестандартните подходи при усвояване на материала – какво са научили учениците, как и защо е било полезно за тях. Втората категория е „Дигитален проект“ – дългосрочно реализиран проект за дигитално образование, включително примери за успешно дистанционното обучение. Третата е „Дигитална организация на преподаването“, в която учители са реорганизирали работата си така, че да включва повече елементи на дигитализация.
Проектите ще бъдат оценявани от експертно жури от доказани специалисти в областта на образованието и дигиталните технологии.
Наградите са интерактивни дъски за обучение, които допълнително ще стимулират учебния процес и неговата трансформация. Организаторите предвиждат и специална награда за креативна идея.
Крайният срок за участие в „Дигитално училище на България“ е 15 ноември.

Велин Манов

Подобни публикации