Д‘Нейчо със самостоятелна изложба

 Д‘Нейчо със самостоятелна изложба

Evolution One е името на изложбата на Д‘Нейчо.
Художникът работи повече от 7 години върху проекта си, който е израз на визуализация за еволюцията на човешкото развитие и прогрес. Той описва проекта като ново въображение, визуализирайки го с модерни материали: пластмасови огледала, холограмни фолиа, акрилни панели и други, които създават на неговото изкуство различен поглед към бъдещето.
Проектът е процес на развитие на идеи. Първите две са: Crystal Angels и New Generation Human. В идеята за Crystal Angels художникът предизвиква себе си да визуализира духовни същества с портретна визия, а New Generation Human е вдъхновена от идеята за напреднали дигитални подобрения на човешката раса. Скулптурите са изработени с иновативни материали, които допълват идеята на проекта Evolution One.
Д‘Нейчо е псевдоним на Нейчо Дойчев. Роден е в Стара Загора. През 1976 година завършва монументални изкуства във Великотърновския Университет със специализация в Братиславската художествена Академия в Словакия. През 1986 година прави първата си самостоятелна изложба в София и представя свои произведения, изработени в собствен стил. За тази изложба му помага Димитър Казаков-Нерон, който написва резюме за каталога на изложбата с псевдоним „художник Д’Нейчо“. Оттогава той използва този псевдоним като свое артистично име. Изложбата жъне голям успех и през същата година става член на Съюза на българските художници. Между 1990 и 2010 година е директор на Градска художествена галерия в гр. Пазарджик. През този период художника реализира самостоятелни изложби в държави като САЩ, Швейцария, Кипър, Германия, Холандия, Франция, Италия и други. От 2013 година пребивава в Нидерландия и от 2015 година поставя началото на идеята за проекта ‘Evolution one и с първите свои творби от проекта става член на Асоциацията на професионалните холандски художници. През последните години D’Neycho се самоопределя като неконвенционален художник. Търси нови идеи и съвременни артистични материали за развитие и изразяване на своето изкуство.
Изложбата ще бъде между 21 и 29 октомври във Vivacom Art Hall Оборище 5.

Велин Манов

Подобни публикации