Днес виненото градче отваря врати

 Днес виненото градче отваря врати

Днес в сърцето на София отваря врати виненото градче на Балканския фестивал на виното.
За единадесета поредна година София ще бъде домакин на събитието, което поставя на фокус балканските вина и култура. Между 16 и 18 юни Балканският международен винен фестивал ще разположи своите традиционни бели шатри в пространството пред НДК, където 70 винопроизводители ще предложат за дегустация селекция от своята най-добра продукция. Посетителите на фестивала ще могат да се докоснат и до наградените вина от Конкурса, провел се в началото на юни на гръцкия остров Саламина – в специална Златна шатра.
Виното, което спечели най-много точки от престижното жури на Конкурса – носителят на Гранд трофея, ще бъде обявен по време на церемония в първата вечер от тридневното градско събитие. Водещ ще бъде директорът на феста и председател на Българската асоциация на износителите на вино – Галина Нифору. Ще бъдат обявени най-добрата изба на Балканите, спечелила най-много медали в Конкурса и трофеите в отделните категории.
Софиянци и гости на столицата ще имат възможността да прекарат две вълнуващи вечери (този четвъртък и петък), както и цял ден в събота, наслаждавайки се на богата програма, вкусна деликатесна храна от различни национални кухни, музика, и игри с награди.

Велин Манов

Подобни публикации