Дни на испанското кино за трети път

 Дни на испанското кино за трети път

Телевизионните зрители ще бъдат част от вълнуващия свят на испанското кино за трети път. Филмите „В любовен ритъм“, „Такси до Гибралтар“, „Моето скъпо братство“ и „Вълна от престъпления“ ще направят своя дебют в България.
Началото ще постави „В любовен ритъм“, който ще разкаже историята на млад и самотен музикант. Еду живее в дъждовен Лондон и се връща за десет дни в родния си град в Испания. Там той трябва да присъства на сватбата на брат си, с когото никога не е имал близка връзка. Завръщането ще събуди в Еду нуждата да си върне всички емоции, които е изоставил в миналото, особено към дългогодишната половинка на най-добрия му приятел – Алисия.
В приключенската комедия „Такси до Гибралтар“ три коренно различни личности тръгват на странно пътешествие. Леон Лафуенте е шофьор на такси, затънал в дългове и проблеми, Диего Манфреди е току що излязъл от затвора чаровен измамник, а Сандра Санчес – отегчена млада жена, която бяга от родния си град. Тримата се впускат в приключение без граници, което ще им поднесе това, което най-малко са очаквали.
В комедийната драма „Моето скъпо братство“ благочестивата католичка от Малага Кармен е на път да бъде избрана за лидер на местната религиозна общност. Но всичко се обърква, когато най-големият ѝ съперник – арогантният Игнасио, взима мястото ѝ. След „нещастен случай“ Игнасио изпада в безсъзнание в банята на Кармен и тя е принудена да го крие, докато поредица от неканени гости идват в дома ѝ. На пръв поглед ужасната ситуация може да се превърне в шанса на Кармен да сбъдне мечтата си.
Финал ще постави криминалната комедия „Вълна от престъпления“. Лейре е разведена домакиня, която ще се изправи пред ситуация, за която не е подготвена. Синът ѝ – тийнейджър с поведенчески проблем, убива баща си в изблик на гняв. Лейре е решена да направи и невъзможното, за да го защити и в крайна сметка отприщва хаотична вълна от престъпления в Билбао. Междувременно, новата съпруга на покойника и непримиримият й адвокат ще опитат да прикрият корупцията, в която са оплетени.
Дните на испанското кино ще бъдат между 3 и 6 ноември по КИНО НОВА.

Велин Манов

Подобни публикации