Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта

 Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта

След като наруши целостта на пространство-времето, като отвори вратите към Мултивселената в блокбастъра „Спайдър-мен: Няма път към дома“, доктор Стивън Стрейндж се изправя пред тежките последици от своите действия в предстоящия „Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта“. Той е продължение на приетия радушно от критиката и феновете хит на „Марвел“ от 2016 година „Доктор Стрейндж“.
Неспособен сам да се справи със задачата да овладее излезлия от равновесие всемир, Стрейндж (Бенедикт Къмбърбач) се обръща за помощ към живеещата в изгнание и бореща се със своите собствени вътрешни демони, бивша Отмъстителка Уанда Максимоф (Елизабет Олсън) – Червената вещица. Двамата се сблъскват с редица препятствия и противници, сред които някогашният ментор и майстор на мистичните изкуства Карл Мордо (Чуетел Еджиофор), безсмъртното древно създание Шума-Горат и с може би най-голямата заплаха за вселената до момента – покварената версия на самия Доктор Стрейндж.
Първият трейлър на впечатляващата продукция ни запознава с основните действащи лица, като запазва в тайна мистерията около основната история, и разкрива част от невероятния свят на Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта, давайки заявка за оригинален, спиращ дъха визуален спектакъл и интересна, емоционална история, която ще допадне и изненада както феновете на Доктор Стрейндж и на киновселената на Марвел като цяло, така и тези, които за първи път пристъпват в този впечатляващ и знаменателен свят.
Режисьор на „Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта“ е легендата в жанра Сам Рейми, който със свръхуспешните три филма от поредицата за Спайдър-мен с Тоби Магуайър, е един творците, положили основите на продължаващата и в момента своеобразна златна ера на комиксовото кино. Освен Бенедикт Къмбърбач, Елизабет Олсън и Чуетел Еджиофор в ролите влизат и Бенедикт Уонг, Рейчъл Макадамс, Сочил Гомес и Майкъл Щулбарг.
„Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта“ е от 6 май 2022 година в киносалоните на 3D, IMAX 3D и 4DX.

Велин Манов

Подобни публикации