„Другият“ – първа премиера за новия сезон на „Сфумато“

 „Другият“ – първа премиера за новия сезон на „Сфумато“

Театрална работилница „Сфумато“ открива новия сезон с премиера на „Другият“.
„Другият“ е авторски спектакъл за неумолимостта на хода на времето. Цената на щастливите и разочароващи мигове в миналото ни. Всеки миг от „сега“ произхожда от „преди“. Вечното „дерби“ между хората, които имат и могат, и останалите – другите. Кръгът от хора, които остават дълго в живота ни. Как и защо си позволяваме да преминем границата? Всичко това чрез средствата на театъра, съвременния танц, импровизацията и неочакваните реакции на приятели-артисти във ситуации, които са отворени за развитие в една метафорична игра, играта на събитията в нашия живот. Опит да представим приятелство и единомислие без претенция, суета, егоцентризъм и мания за величие. Опит да кажем, че всеки миг е неповторим и единствен и няма да имаме втори шанс да променим нещата, защото идва следващия миг.
Хореографията е дело на Татяна Соколова, а продуцент – Пьотр Кшемински. Участват: Росен Белов, Милен Николов, Тодор Симеонов, Васил Дипчиков и Пьотр Кшемински.
Представлението ще се състои 30 септември в голямата зала на Театрална работилница „Сфумато“. Следаващата дата е 19 октомври.

Велин Манов

Подобни публикации