Духът на Хелоуин превзема КИНО НОВА

 Духът на Хелоуин превзема КИНО НОВА

Кадър от филма „Подземен свят: Кървави войни“

За поредна година КИНО НОВА ще потопи зрителите в атмосферата на Хелоуин със забавни фантастични ленти, страховити истории и спиращи дъха свръхестествени хоръри. На 31 октомври филмовият канал ще предложи вълнуващо екранно изживяване за малки и големи със седем заглавия, пет от които премиерни за България.
Филмовият маратон ще стартира с една от най-заплетените истории на Агата Кристи. От 13,30 ч мистерията „Чудноватият дом“ с участието на Глен Клоуз и Джилиън Андерсън разказва историята на частния детектив Чарлз Хейуорд (Макс Айрънс), който е привлечен от бившата си приятелка, за да залови убиеца на дядо ѝ. Търсенето му обаче поставя началото на разкрития за тъмни семейни тайни.
Следващото предложение от 16 ч е призрачния забавен филм „Истина ли е…“. Сюжетът разкрива чудатите преживявания на отдадена на работата си лекарка (Рийз Уидърспун), която след инцидент се оказва заклещена между Рая и Земята. Тя няма представа какво се случва с нея, докато не среща самотен архитект (Марк Ръфало), който наема нейния стар апартамент.
От 18 ч премиерата на филма „Призрачен Хелоуин“ ще пренесе зрителите в приключенския свят на страховити и забавни събития. Във вълнуващата лента семейство Куин и приятели ще трябва да се справят сами с пакостливата говореща кукла Слапи, вещици и други мистериозни същества, които постепенно завладяват града им на Хелоуин.
В 20 ч предстои съвременният анимационен прочит на известните творби на Чарлз Адамс – „Семейство Адамс 2019“. В премиерния филм любимите герои се подготвят за посещение от още по-зловещите си роднини. Но скоро възникват проблеми, когато съмнителна телевизионна водеща разбира, че мрачното им имение на върха на хълма стои на пътя ѝ да продаде всички къщи в квартала.
Вечерта на Хелоуин ще продължи с хитовата премиера на „Подземен свят: Кървави войни“. От 22 ч красивата и безстрашна Селин (Кейт Бекинсейл), с помощта на единствените си съюзници – Дейвид и баща му Томас, ще опита да спре вечната война между клана на Ликаните и вампирите, дори ако това означава да направи най-голямата жертва.
Премиерата „Семейство Блек“ в полунощ ще разкаже по оригинален начин историята на Карл Блек (Майк Епс) и семейството му, които неволно се оказват в центъра на едновременно комични и ужасяващи събития. В търсене на по-добър живот, всички те опаковат багажа си и тръгват към слънчева Калифорния. За нещастие, семейството пристига там в единствената нощ от годината, когато всички престъпления и безредици са позволени от закона.
Страховит завършек на фантастичния маратон ще предложи премиерният филм от 2 ч. Вдъхновен от класическата новела на Хенри Джеймс, „Примката на призрака“ ще пренесе зрителите в изолирано готическо имение, където необясними събития започват да тероризират новоназначената гувернантка (Макензи Дейвис) и двете странни деца (Фин Улфхард и Бруклин Принс), за които тя трябва да се грижи. Скоро младата жена стига до ужасяващото заключение, че тъмните коридори на имението са дом на злонамерено същество.

Велин Манов

Подобни публикации