Един мъж и „Едни момичета“ с премиера на сцената

 Един мъж и „Едни момичета“ с премиера на сцената

Премиерата на „Едни момичета“ дава край на годината за Народния театър „Иван Вазов“.
Пиесата на американския драматург и кинорежисьор Нийл ЛаБут разказва историята на писател, в чиято роля се превъплъщава Иван Юруков. Героят му, обзет от съблазните на първите си по-значими успехи, предизвиква съдбата и дарбата си, като се среща с някои от своите бивши любими жени в хотелски стаи. Защо ли? За да събуди въображението си? Или болката от несъстоялия се живот? За да помоли за извинение или за да потърси сюжети за бъдещата си работа? А може би за да започне начисто бъдещия си семеен живот.
Един мъж, в устрема на своята кариера, среща четири различни, сантиментални и безмилостни, познати и непознати едновременно жени и заедно с тях „танцува“ по ръба на недопреживяното. И ни въвлича в разгадаването е една голяма тайна – дали е Дон Кихот в любовта или „емоционален атентатор“.
В противовес на „типовите“ хотелски стаи, където се провеждат срещите с миналото, избраните от „любовния списък“ жени са много различни и неочаквани. Какво още очаква да научи писателят от ученическата си любов Сам, в чиято кожа влиза Стефания Колева? Какво го подтиква да преоткрие екстравагантната и своенравна, освободена от задръжки Тайлър? В нейния образ ще видим едно изненадващо изпълнение на Илиана Коджабашева. Срещата с Линдзи, красивата, впечатляваща с неугасващ чар дама, изиграна от Бойка Велкова, е истинско изпитание за героя на Иван Юруков. Но емоционалният му свят ще се окаже най-уязвим в сблъсъка с Боб, чиято сложна същност е пресъздадена с впечатляваща прецизност от Ана Пападопулу.
Режисьор на „Едни момичета“ е Стефан Спасов. сценографията – на Венелин Шурелов, костюмите – на Елис Вели, музиката – на Теодосий Спасов. Драматург е Мирела Иванова.
Премиерата на „Едни момичеа“ е 18 и 19 декември на Камерната сцена на Народния театър „Иван Вазов“. Следващите дати са 30 и 31 декември 2021 година, 16, 18 и 26 януари, 22 и 23 февруари 2022 година.

Велин Манов

Подобни публикации