„Елвис“ на Баз Лурман идва в HBO Max

 „Елвис“ на Баз Лурман идва в HBO Max

Снимка: HBO Max

Биографичната драма на номинирания за „Оскар“ режисьор Баз Лурман „Елвис“, която покори сърцата на зрителите в глобален мащаб, ще бъде достъпна на стрийминг у нас в HBO Маx от 2 септември. Премиерата по телевизионния канал HBO е планирана за месец по-късно на 25 септември.
След излизането си по-рано тази година, филмът пожъна успех в очите на критика и зрителите и се превърна във втория най-касов музикален биографичен филм в световния боксофис с приходи от 271,5 милиона долара срещу бюджет от 85 милиона долара и с това постижение се нареди до „Бохемска рапсодия“ с Рами Малек от 2018 година. Актьорът Остин Бътлър си спечели изключителни отзиви за играта си, както и за смелостта и предизвикателството да изпее част от песните, включени във филма. Той получи и 12 минутни овации за изпълнението си по време на световната премиера на филма на фестивала в Кан, което се случва рядко.
Филмът е епичен киноспектакъл с участието на Остин Бътлър и носителя на „Оскар“ Том Ханкс и разглежда живота и творчеството на Краля на рока през призмата на сложните взаимоотношения между Елвис (Бътлър) и енигматичния му мениджър полковник Том Паркър (Ханкс). Историята, разказана от Паркър, обхваща 20 години – от началото на кариерата на Елвис до безпрецедентният му успех на фона на променящата се култура и загубата на невинността в САЩ. Централна фигурна е и един от най-важните и влиятелни хора в живота на Елвис – Присила Пресли (Оливия Деджонг).

Велин Манов

Подобни публикации