„Жените наистина плачат“ с премиера в България

 „Жените наистина плачат“ с премиера в България

Екипът на филма в Кан

„Жените наистина плачат“ ще има премиера на 25-ия София Филм Фест, като събитието ще бъде на територията на Sofia Summer Fest.
Режисьорският и продуцентски дует Весела Казакова и Мина Милева ще представят пред публиката в София своя филм след успешното участие в програмата „Особен поглед“ в Кан. В него оживяват пет жени от едно средностатистическо българско семейство, които се опитват да отстояват себе си в страна, раздирана от хомофобия и предразсъдъци. Майка-щъркел пада простреляна; млада жена, страдаща от пост-родилна депресия, се опитва да се хвърли от балкона; заразено с HIV момиче носи жестоката стигма на болестта; майка се опитва да открие магия в лунния календар – събитията се случват на фона на отхвърлянето на Истанбулската конвенция и протести срещу джендър-идеологията.
Ролите във филма са поверени на Мария Бакалова, Ралица Стоянова, Катя Казакова, Биляна Казакова, Весела Казакова, Йосиф Сърчаджиев, Росица Гевренова, Диана Спасова, Добриела Попова. Сценарият е дело на Биляна и Весела Казакови и Мина Милева, оператор е Димитър Костов.

Велин Манов

Подобни публикации