„Загорка“ на трето място в конкурс

 „Загорка“ на трето място в конкурс

„Загорка“ зае трето място в престижния конкурс SDG Pioneers на Глобалния Договор на ООН.
Класацията отличава бизнес лидерите, чиито изключителен труд допринася за постигането на значима промяна и въздействие по отношение изпълнението на политиките по устойчиво развитие. Оценяването на кандидатурите минава през четири етапа, включително вътрешен анализ, разглеждане от Централата на Глобалния договор, оценка от външно жури, като се вземат предвид амбициозните цели на компаниите и устойчивото им изпълнение.
„За нас тази награда е голяма чест и признание, че дългосрочните усилия, които влагат нашите колеги, партньори, клиенти и консуматори допринасят за това да създаваме по-добър свят“, коментира Катерина Кирова-Миланова, Мениджър „Корпоративни комуникации и устойчиво развитие“, „Загорка“ и допълни: „В нашата платформа за устойчиво развитие се фокусираме върху няколко сфери, с които вярваме, че можем да направим положителна промяна и те са изцяло съобразени с целите на ООН за устойчиво развитие. Вярваме, че усилията, насочени към опазване на природните ресурси и най-вече към хората, въплъщават истинското добро и ни сплотяват. Затова нашата мисия е да създаваме допълнителна стойност по цялата верига на доставки – от производството на нашите марки до чашата бира, която стига до нашите консуматори. Стремим се да създаваме радост от това да бъдем истински заедно, позовавайки се на нашите ценности. Това е и което ни кара да продължаваме да градим един по-добър свят.“
Изминалата година бележи ключови промени за „Загорка“ по пътя ѝ към въглеродна неутралност и в изпълнение на целите от стратегията за устойчиво развитие, която развива вече повече от 10 години – „Създаваме по-добър свят“. Компанията се фокусира върху 3 основни компонента – Отговорна консумация, Социална отговорност и Грижа за околната среда, като осъществява инициативи от най-разнообразен характер, с които добавя стойност за своите служители, партньори и консуматори.

Велин Манов

Подобни публикации