Започва Софийският международен литературен фестивал за деца и младежи

 Започва Софийският международен литературен фестивал за деца и младежи

Софийският международен литературен фестивал за деца и младежи е инициатива започнала през 2018 година. „Прочети света“ е мотото на петото издание на форума.
Деца, родители и професионалисти, ангажирани с насърчаването на детското четене, ще могат да се срещнат със съвременни български и чуждестранни автори, да надникнат в кухнята на създаването на детските книги, да прекрачат отвъд буквите и да участват в срещата на литературата с други прояви на духа.
Участниците ще се върнат във времето с историята на българската детска литература и ще усетят тенденциите, които чертаят нейното бъдеще. Малки и големи ще могат да се запознаят с творческия процес, преди една книга да заживее собствен живот в ръцете на читателя, ще научат как литературата не просто отразява промените в света, но и предизвиква хората да го променят, ще видят как можем да се научим да общуваме по-добре, да бъдем по-добри приятели и по-добри хора.
Софийският международен литературен фестивал за деца и младежи ще бъде от днес, 30 май до 5 юни в пространството пред НДК.

Велин Манов

Подобни публикации