Започва Wine&Spirits Show

 Започва Wine&Spirits Show

Wine&Spirits Show е ключово събитие за ресторантьорите, хотелиерите, барманите, сомелиерите и ритейлърите.
Присъстващите ще се запознаят с качествени вина, бири, ракии, водка, джин, арманяк, ром, анасонови напитки и много други. Участват близо 100 фирми, представящи стотици продукти. Ще има български и чуждестранни компании, предлагащи висококласни хранителни продукти, подхождащи на класните напитки.
Благодарение на съпътстващата си програма, Wine&Spirits Show ще бъде остров на познанието. Организаторите са подготвили редица дегустации, майсторски класове и професионални събития. Ресторантьорите, сомелиерите, барманите и сервитьорите ще получат съвети за развиването на винената листа от виненият консултант Йордан Русев. В първия ден на изложението Ирина Стефанова ще отговори на въпроса „Истинска бира – що е то?“. В края на деня програмата предоставя майсторски клас с дегустация на пет шотландски уиските, в съчетание с различни храни, воден от Николай Нейков.
Вторият ден започва с кръгла маса за бъдещето на винените райони в България. В други събития Българска банка за развитие ще представи нови продукти за винарски бранш, а Българската агенция за експортно застраховане – услугите си за винопроизводството. Майсторският клас с Юлия Костадинова ще запознае гостите с шест вида карибски ром. Последното съпътстващо събитие за деня ще бъде майсторски клас с вертикална дегустация на Barovo Red и Terrasse à l’Ombre с винения експерт и преподавател Александер Ристовски.
В последния ден посетителите ще се отново с Ирина Стефанова и тайните на истинската бира. В майсторския клас на Яна Петкова, ще бъде представена винена Калифорния – четвъртият по големина производител на вино в света. Отново Яна Петкова ще запознае публиката със седем вина – „Високите вина на Европа“ с напитки от Италия и Испания.
Wine&Spirits Show започва днес, 7 април и ще продължи до 9 април в Интер Експо Център.

Велин Манов

Подобни публикации