За първи път в България фолклорен мюзикъл

 За първи път в България фолклорен мюзикъл

Ансамбъл „Чинари“

За първи път в България ще бъде представен фолклорен мюзикъл под името „Готови Ѝ“,
В ролите на пеещи танцьори и танцуващи певци и музиканти ще бъдат артисти от ансамбъл „Чинари“, трио „Булгарина“, група „Етнотикс“ и формация „Българи“. Сценарист, режисьор и хореограф на спектакъла е художественият ръководител на ансамбъл „Чинари“ Асен Павлов. „Жанрово „Готови Ѝ“ е отвъд това, което сме виждали на сцената, когато стане дума за фолклорен танцов спектакъл“, разяснява той и допълва: „Реално това е мейкинг на създаването на един спектакъл. А мюзикълът дава друго ниво за разгръщане на таланта и сценичната изява на един артист.“
Идеята за фолклорния мюзикъл се появява с желанието на „Чинари“ да разкажат всичко, което имат като история, опит и въздействащи спектакли вече повече от 25 години – онова, което остава невидимо за публиката – емоциите, подготовката, усилената работа, усмивките, предизвикателствата, репетициите, вдъхновението, усърдието, удовлетворението.
„Готови Ѝ“ е разказ за спектакъла бекстейдж през съвременното звучене и усещане за фолклора като връзка с корените, но и с бъдещето в лицето на младите артисти, които излизат на сцената с цялата си любов към това, което претворяват на сцената, пазят и развиват. И всичко това е вплетено в изцяло авторската музика на Костадин Генчев, режисурата на Асен Павлов, авторските костюми на Диляна Първанова, претворено живописно, атрактивно и въздействащо на сцената чрез таланта и харизмата на младите артисти.
Спектакълът ще бъде на 29 ноември в зала 1 на НДК.

Велин Манов

Подобни публикации