За това не се говори

 За това не се говори

„Често ме питат не е ли проблем, че като лекар се сблъсквам с толкова много интимни детайли и истории на моите пациенти, когато лекувам сълзящи обриви, комедони и пъпки, гнойни охлузвания и лошо миришещи рани. И всеки път отговарям: не. Точно затова станах лекар. Хората, които имат смелостта да говорят за личните си теми табу, знаят, че това не отнема част от достойнството им“, казва д-р Яел Адлер.
„За това не се говори. Сбогом на телесните табута“ разказва компетентно, забавно и на достъпен език за всички „забранени“ зони в тялото ни и за темите табу, свързани с тях:
– телесните миризми – нашия мирисен пръстов отпечатък;
– хемороидалните страдания и други „задни“ проблеми;
– експлозии в корема, хъркане, мляскане и други телесни звуци;
– проблемите с ерекцията – тази вълшебна пръчица на сърцето;
– болестите, предавани по полов път;
– контрацептивите и техните алтернативи;
– еротичните игри с предмети и опасностите, заложени в тях;
– връзката на хормоналния баланс с косопада, сексуалността, стареенето, менопаузата, андропаузата и други.
Написана с грижа за читателя и с добронамерено чувство за хумор, „За това не се говори“ ни призовава да се вслушваме в тялото си и да споделяме проблемите си без свян и без страх от табутата.
Д-р Яел Адлер е известен германски дерматолог, практикуващ лекар, доктор на медицинските науки. Изучавала е медицина във Франкфуртския университет и в Берлинския свободен университет. В момента е един от ръководителите на Център за кожни и венерически заболявания и лазерна медицина в Берлин. Член е на различни медицински общности и чест гост в телевизионни предавания на здравни теми. Автор е на научни публикации и популярни книги, свързани с дерматологията.
Преводач на „За това не се говори. Сбогом на телесните табута“ е Лазарина Чернокожева. Издава „Колибри“.

Велин Манов

Подобни публикации