Зелени предизвикателства на Нестле

 Зелени предизвикателства на Нестле

Кампанията на Нестле – Recover Green поставя зелени предизвикателства с цел да вдъхнови хората да пристъпят към природосъобразен начин на живот.
Три популярни блогърки бяха сред първите, които се включиха в предизвикателствата на инициативата. Мона Гочева призова към усилено пестене на водните ресурси, като предизвика последователите си да приберат няколко стъклени бутилки с питейна вода в хладилника и да ги използват при нужда, а накрая на седмицата да споделят колко вода са спестили. Ивана Александрова се фокусира върху темата на разделното събиране на отпадъци и предизвика своите последователи да отделят малък кът за рециклиране у дома, използвайки кутия с три разделения – за пластмаса, хартия и стъкло. Мари Андреева призова своите последователи да намалят употребата на еднократни торбички, като ги заменят с текстилни а в края на седмицата да споделят колко торбички са успели да спестят.
До момента над 500 души се включиха в предизвикателствата на Recover Green и последваха примера на трите блогърки. Инициативата ще продължи до 4 юли.

Велин Манов

Подобни публикации