„Златна роза“ за 40-и път

 „Златна роза“ за 40-и път

Фестивалът за българско игрално кино „Златна роза“ ще има своето 40-о издание.
Той ще предложи силна селекция от пълнометражно и късометражно кино на български творци и копродукции с българско участие, изложба, посветена на актьорите, които ще помним, представяния на книги, кръгли маси и дискусии, концерти, партита, пийчинг на литературни идеи за филмиране, незабравими срещи с любими звезди.
14 пълнометражни и 5 късометражни филма, подкрепени от НФЦ ще вземат участие в изданието, а в допълнителната селекция „Открити хоризонти“ ще бъдат показани най-новите български филми, подбрани от селекционна комисия в състав: Ивайло Пенчев, Людмила Дякова и Христо Христозов.
Тази година форумът ще има чисто нова визия, дело на Студио Слава и Радослава Боор. Началото на пиар кампанията ще започне точно 40 дни преди началото на 40-то издание на фестивала и всеки ден ще представян по едно знаково име от историята на форума.
В процес на подготовка е и специално издание на възобновеното списание на БТА – ЛИК, което ще разкаже историята на фестивала с хронологична хроника и любопитни авторски материали.
„Златна роза“ ще бъде между 23 и 29 септември във Варна.

Велин Манов

Подобни публикации