„Играчка-плачка“ – взривоопасна история за родителската обич

 „Играчка-плачка“ – взривоопасна история за родителската обич

Отличен като „Най-добрата книга на годината“ от „Ню Йорк Таймс Бук Ривю“ и „Вашингтон пост“, бестселъровият роман „Играчка-плачка“ от американския автор Кевин Уилсън дебютира и на български език, за да потопи родните читатели в изненадваща история за родителската обич и утехата, която понякога се крие на най-непредвидимите места.
Последното нещо, което Лилиан очаква, когато получава писмо от Мадисън – някогашната си най-добра приятелка и съквартирантка от елитното училище, до което се е добрала благодарение на много труд и стипендия, е молба за помощ. Някога неразделни, двете не са се виждали откакто Лилиан е изгонена от училище заради скандал, който Мадисън удобно се преструва, че не помни. Невероятно красива и още по-невероятно богата, Мадисън винаги постига всичко, което иска със завидна лекота, а животът ѝ е като излязъл от списание. Но когато доведените ѝ деца са напът да се нанесат в прекрасния ѝ дом, една взривоопасна тайна заплашва да разруши политическата кариера на съпруга ѝ и перфектното семейство, чийто имидж Мадисън е изградила с толкова много труд. Единственият човек, на когото може да се довери да ѝ помогне е Лилиан – тя само трябва да се съгласи да бъде гувернантка на децата през лятото. Загърбила всякакви амбиции и мечти за бъдещето, Лилиан решава, че няма какво да губи. За нейна изненада Лилиан бързо печели доверието на близнаците, а тримата заедно откриват убежище от света, който постоянно ги отблъсква. Малко по малко тя разбира, че би направила всичко, за да защити тези странни деца. И че любовта е огън, който гори силно и ярко и не може да бъде изгасен.
Остроумен, саркастичен и нежен, романът се движи на границата между фантазията и реалността, рисувайки портрет на американското общество.
Преводач на „Играчка-плачка“ е Петя Петкова. Издава „Сиела“.

Велин Манов

Подобни публикации