Идва краят на „Хелоуин“

 Идва краят на „Хелоуин“

Днес в киносалоните легендарният хорър франчайз „Хелоуин“ достига епичния си, страховит завършек с „Хелоуин: Краят“.
Това е последната част на режисираната от Дейвид Гордън Грийн нова трилогия, започнала през 2018 година с успешния „Хелоуин“, който се превърна в най-касовия филм в 45-годишната история на поредицата. Лори Строуд и въплъщението на абсолютното зло Майкъл Майърс се изправят един срещу друг в битка (както физическа, така и психологическа), различна от всичко, което сме виждали досега.
Действието в „Хелоуин: Краят“ се развива четири години след събитията в „Хелоуин убива“ и оттогава никой не е чувал и виждал Майкъл Майърс. Лори Строуд живее с внучката си Алисън и пише мемоарите си. След като позволява духът на Майкъл да диктува и определя реалността ѝ в продължение на десетилетия, тя най-накрая е решила да се освободи от страха и гнева и да прегърне живота. Но когато младият Кори Кънингам е обвинен в убийството на момче, на което е бил бавачка, започва вълна от насилие и ужас, които ще принудят Лори най-накрая да се изправи срещу злото, което не може да контролира и веднъж завинаги да сложи край.
Освен традиционните за поредицата страх, напрежение и неподправен и първичен ужас от срещата с безжалостния Майкъл Майърс, които зрителите могат да очакват от филма, „Хелоуин: Краят“ по оригинален начин разглежда и темата за различните форми на насилието, които могат да оставят неизлечим белег в живота на хората и близките им. Филмът бележи последния път, в който Джейми Лий Къртис влиза в иконичната роля на „първото „финално момиче“ на хорър жанра“ Лори Строуд, с която стартира и богатата ѝ филмова кариера, а автор на музиката е създателят на оригиналния Хелоуин – живата легена на жанра Джон Карпентър, който е и изпълнителен продуцент.

Велин Манов

Подобни публикации