Идеалният Че и нови безпринципни истории

 Идеалният Че и нови безпринципни истории

„Идеалният Че и нови безпринципни истории“ на Александър Ципкин съдържа седемнайсет разказа, които които ще ви разсмеят до сълзи малко след като са ви трогнали.
Пак до сълзи ще научите как се сглобява гардероб, какво става, когато изпратиш есемес не на когото трябва и когато тръгнеш да правиш секс не когато трябва. Ще узнаете подробности за петербургските търговци, бандити и бардаци, за съветските жени и за жените от времето на посткомунизма, както и за техните мъже и любовници. Със средствата на иронията, включително самоиронията, и на класическото quiproquo, чрез едно лишено от илюзии вглеждане в съветско-руската действителност, с много хумор и словесни инвенции, „писателят хулиган” Александър Ципкин създава свой собствен забавен и леко сюрреалистичен свят и се нарежда до сатирици като Зошченко и Колцов.
Роден през 1975 година, Александър Ципкин е завършил Институт за международни отношения, специалист е по стратегически комуникации, преподава в няколко университета. Автор е на сборниците с разкази „Бележки на айфона“, „Разкази за Нова година и Рождество“, „Разкази за любовта“. Сборникът с разкази „Жени на непреклонна възраст“ е обявен в Русия за книга на 2016 година и вече има няколко издания. Превеждан е на редица европейски езици.
Преводач на „Идеалният Че и нови безпринципни истории“ е Пенка Кънева.. Издава „Колибри“.

Велин Манов

Подобни публикации