„Идиотският триъгълник“ идва на Киномания

 „Идиотският триъгълник“ идва на Киномания

Награденият със „Златна палма“ за най-добър филм тази година „Идиотският триъгълник“ е едно от хитовите заглавия на Киномания. Режисьор е Рубен Йостлунд, който е и сценарист. Неговият филм „Квадратът“ също грабна престижното отличие през 2017 година. Уди Харелсън, Харис Дикинсън и Чарлби Дийн са част от актьорския състав.
В центъра на сюжета са двойка фотомодели и инфлуенсъри, поканени на луксозен круиз заедно с уникална сбирщина от супербогаташи, сред които руски олигарси, симпатични възрастни британски търговци на оръжие и вечно пиян американски капитан с марксистки убеждения. Но се задава буря и йерархията на това наглед перфектно общество от милиардери може много лесно да бъде обърната с главата надолу.
Филмът е безмилостна и много актуална социална сатира, която осмива култа към външния вид, свръхматериализма, класовото разделение и традиционните модели в обществото. Премиерата му на филмовия фестивал в Кан тази година предизвиква осемминутни овации.
Прожекцията на „Идиотският триъгълник“ ще бъде на 20 ноември в зала 1 на НДК. Киномания ще се проведе между 17 ноември и 4 декември.

Велин Манов

Подобни публикации