„Ил Воло“ се завръщат с музиката на Енио Мориконе

 „Ил Воло“ се завръщат с музиката на Енио Мориконе

Il Volo Sings Morricone and More е последното бижу на прочутото италианско трио „Ил Воло“, посветено на филмовата музика на Енио Мориконе.
Това е емоционално пътешествие през изкуството и музиката на един от най-великите композитори на XX век, за което Пиеро Бароне, Иняцио Боскето и Джанлука Джинобле работиха в знак на почит към Маестрото, една година след смъртта му и с подкрепата на неговото семейство.
Проектът докосва сърцата на милиони хора по света, съчетавайки незабравимите мелодии на знаменития композитор, музикант и диригент и световно кино, с уникалните гласове на тримата музиканти.
Il Volo Sings Morricone and More е последният албум на „Ил Воло“ и вкючва 14 легендални мелодии, останали завинаги в паметта ни и в историята на киното. Ще бъдат изпълнени абсолютните музикални бижута The Ecstasy of Gold от филма „Добрият, лошият и злият“ и E piu ti penso от „Имало едно време в Америка“ и „Малена“, музиката от „Ново кино Парадизо” и други емблеми медодии на киното. В някои от парчетата тримата тенори си партнират със световни музиканти като Дейвид Гарет и Степан Хаузер от 2Cellos.
Началото на проекта Il Volo – Tribute to Ennio Morricone беше дадено с впечатляващ концерт в Арена ди Верона през юни миналата година, излъчен по RAI 1 и гледан от близо 5 милиона зрители. Изпълнителите участваха с музиката на Мориконе и в 78-ия филмов фестивал във Венеция, където получиха специална награда за трибюта си към италианския композитор. Бяха и почетни гости на тазгодишния фестивал в Санремо.
Концертите на „Ил Воло“ ще бъдат на 11 юли 2022 година в Античния театър в Пловдив и на 13 и 14 юли 2022 година в „Парк център Юнак“ в София.

Велин Манов

Подобни публикации