И „Извънземното“ в IMAX

 И „Извънземното“ в IMAX

Емблематичният режисьор Стивън Спилбърг кани зрителите да отпразнуват 40 години от пристигането на E.T., на Земята, предоставяйки възможност да се види отново на големия екран един от шедьоврите на киното – „Извънземното“. Празникът за феновете ще е наистина специален, защото днес за първи път ще имат уникалната възможност да изживеят филма в IMAX салоните.
Създаден по сценарий на Мелиса Матисън, „Извънземното“ разказва историята на малкия Елиът (Хенри Томас), който открива своята сродна душа в лицето на добронамереното извънземно E.T., което е изоставено на Земята. Заедно със своите брат и сестра, Елиът трябва да запази E.T. в тайна от агентите на правителството и да му помогне да се завърне у дома. Подобрил редица боксофис рекорди през 1982 година, филмът на Стивън Спилбърг докосва сърцата на зрителите като никой друг до момента.
Филмът е изключително емоционално, но забавно изследване на детската невинност, което разкрива заплахата от нехайството и невежеството на възрастните и злоупотребата със сила и авторитет. С посланията си за любов, приятелство и важността на дома и семейството, Извънземното е по-актуален от всякога, предвид тежките, турбулентни и саркастични времена, в които живеем днес.

Велин Манов

Подобни публикации