Йоханесбург на три езика

 Йоханесбург на три езика

Как звучи нощта в Йоханесбург? Поне на три езика – тсвана, кхоса и зулу, според The Brother Moves On, съчетаващи алтернативния афро-блус с атмосферични акапели и черпещи с пълни шепи от наследството на южноафриканската джаз сцена. Групата ще изпълни петгодишното си обещание за гостуване в София.
„Гардиън” и „Мейл” я наричат „най-значимата група в страната“. За колегите им те са „последната истинска банда на протеста“. Джайлс Питърсън, една от най-влиятелните фигури в градската музика днес, поверява на фронтмена им продукцията на афро-джаз компилацията Indaba Is на лейбъла Brownswood Records, която е свидетелство за истинската революция, която се извършва на съвременната южноафриканска сцена днес. А след като Шабака Хъчингс ги взема на турне и включва двама от тях в Shabaka & The Ancestors, The Brother Moves On вече са част и от лейбъла му Native Rebel. Новият им албум S/he Who Feeds You… Owns you излезе на 28 октомври само две седмици преди визитата им в София. Протестен арт-рок, афробийт, спиричуъл театър и пънк-джаз ще звучи по време на изявата на групата.
Другото страхотно име в афиша за вечерта е Джошуа Айдехен – един от обичаните гласове на Лондон, който след клубните“= си албуми си вече пуска синглите от дългоочаквания си солов албум, пълен с денс химни на надеждата за космополитите от третото десетилетие. В София той ще представи сет, включващ разнообразен материал за танцуване от своите проекти.
Концертът ще бъде на 12 ноември в София лайв клуб.

Велин Манов

Подобни публикации