Кампания за сортиране и рециклиране на козметични опаковки

 Кампания за сортиране и рециклиране на козметични опаковки

Л’Ореал започва мащабна кампания за повишаване на осведомеността в България как да се сортира и рециклира правилно използваните козметични опаковки. За целта е създаден уебсайт.
По този начин компанията се стреми да даде отговори на някои често срещани въпроси, които еи задават, да обучи обществото за възможностите за сортиране и рециклиране на продукти за красота и хигиена и да изгражди отговорни навици. Най-простият акт – рециклиране на използвани бутилки от шампоан и насърчаването на още 10 души да направят същото, може да спести до 1,65 кг пластмасови отпадъци. Освен това, ако тези 10 души насърчат още 10, броят им ще се увеличи до 16,5 кг, като възможностите за това се разширяват непрекъснато с тенденцията все повече козметични продукти да могат да бъдат рециклирани в различни държави в световен план. Като част от дългосрочните си цели за устойчивост, компанията вярва, че за да бъде успешно повторното използване на материали, е от решаващо значение потребителите да се включат в процеса, както и да се използва устойчива стратегия за опаковане.
Уебсайтът използва въздействащи илюстрации, включващи продуктите на групата Л’Ореал, за да покаже нагледно как правилно да рециклираме използваните козметични опаковки. Трябва ли да се измият преди да се изхвърлят? Трябва ли капачката и бутилката да бъдат разделени? Как трябва да изхвърлим правилно използвания флакон от дезодорант? Това са някои от въпросите, на които уебсайтът отговаря като ясно показва, използвайки примери, кои продукти в кой контейнер за рециклиране трябва да бъдат изхвърлени. Освен това той предоставя информация относно разпознаването на маркировката на опаковката и възможностите за рециклиране на местно ниво, така че потребителите да могат по-лесно да разберат кои продукти могат да бъдат отговорно изхвърлени в тяхната страна и да направят информиран избор в момента на покупка.

Велин Манов

Подобни публикации