Кауфланд със сертификат за каймата на витрината си

 Кауфланд със сертификат за каймата на витрината си

Каймата и мляното месо от собствените марки на Кауфланд България – „Брей!“ и на „Шеф Месар“ отговарят на 150 критерия за качество.
Това гарантира полученият международен сертификат за качество TÜV Австрия. Официалното връчване на отличието протече в рамките на първата публична дискусия, посветена изцяло на качеството на храната „Да поговорим за качествената храна“, организирана от компанията. С поредния сертификат за качество компанията продължава да се утвърждава като единствената хранителна верига, която гарантира качеството на продукцията си чрез реномирани международни одити.
Само за последната половин година Кауфланд България защити успешно няколко ключови сертификата за качество, сред които е гаранцията за работата на витрината с обслужване в хипермаркета в столичния квартал „Банишора“, която се превърна и в първата в света TÜV сертифицирана магазинна витрина. В края на 2022 година компанията сертифицира част от ключовите дейности, извършвани в Логистичния център на веригата, които обезпечават избора и съхранението на храни от основни стокови групи. Междувременно пет от пакетираните месни продукти от собствената българска марка на ритейлъра – „Брей!“ също преминаха успешно детайлен одит и получиха сертификат за качество TÜV Nord.
„Като лидер на пазара, през чийто магазини седмично преминават над 1 милиона клиенти, ние осъзнаваме нашата отговорност за това да гарантираме качеството на храната, която предлагаме. Сертификацията на ключови продукти и процеси е доказан начин да гарантираме на клиентите си качеството, което обещаваме. Особено горди сме с поредния сертификат за качество, който защитихме и поради факта, че двата продукта са от собствените ни български марки „Брей!“ и „Шеф Месар“. Ще продължим да се сертифицираме, защото това е начинът, по който можем да гарантираме на нашите клиенти качеството, което предлагаме“, подчерта Иван Чернев, изпълнителен директор на Кауфланд България.
С първото издание от серията публични дискусии „Да поговорим за качеството на храната“ Кауфланд България започва обществен разговор за компонентите на качествената храна, включително за търсенето на клиентите, очакванията и нагласите им. В различните предстоящи формати от серията, участници ще бъдат широк кръг от доказани експерти по хранене и диететика, български производители и доставчици на качествена храна.

Велин Манов

Подобни публикации