Кенет Брана отново режисира Агата Кристи

 Кенет Брана отново режисира Агата Кристи

Кенет Брана в „Смърт край Нил“

След успеха на „Убийство в Ориент експрес“ и „Смърт край Нил“ Кенет Брана отново се завръща едновременно на режисьорския стол и в ролята на емблематичния Еркюл Поаро.
Започват снимките на филма A Haunting in Venice, вдъхновен от романа „Празникът на Вси светии“ на Агата Кристи. Сценарист ще бъде Майкъл Грийн. Снимките ще се осъществят в Лондон и Венеция. Освен Кенет Брана, участие ще вземат Кайл Алън, Камил Котин, Джейми Дорнан, Тина Фей, Джуд Хил, Али Кан, Ема Лекърд, Кели Райли, Рикардо Скамарчо и Мишел Йео.
Действието на мистерията A Haunting in Venice се развива след Втората световна война във Венеция, в нощта на Вси светии. Пенсиониран и живеещ в изгнание в най-бляскавия град в света по онова време, прочутият детектив Еркюл Поаро неохотно се оказва сред присъстващите на спиритичен сеанс в разпадащ се, обитаван от духове дворец. Когато един от гостите е убит, Поаро се оказва в центъра на зловещ свят на сенки и тайни.
Кенет Брана коментира: „A Haunting in Venice е фантастично развитие на героя Еркюл Поаро, както и на франчайза на Агата Кристи. Базиран на комплексна, малко позната мистерия, ситуирана на Хелоуин в живописен и пленителен град, филмът е невероятна възможност за нас като кинотворци да се насладим на възможността да предложим нещо наистина смразяващо на нашата вярна публика. “
A Haunting in Venice ще се появи в киносалоните през 2023.

Велин Манов

Подобни публикации