Киномания с интригуващи филми

 Киномания с интригуващи филми

Кадър от филма „Маскарад“

Новото издание на Киномания ще покаже някои от най-чаканите филми, излезли през последната година и непоказвани в България. Пенелопе Крус, Моника Белучи, Джесика Частейн и Изабел Аджани.
Сред горещите хитове е „Безкрайността“ на режисьора Емануеле Криалезе, с участието на Пенелопе Крус. Филмът проследява задълбочаваща се семейна криза, развиваща се в Рим през 70-те години на миналия век – време на големи социални и културни промени. Крус е Клара – съпруга, която не обича вече мъжа си, но продължава да съжителства с него, намирайки утеха във връзката с трите си децата. Но най-голямото момиче,тийнейджърката Адриана преднамерено се представя пред приятелите си като момче, с което провокира развръзката на проблемните отношения.
Отново Рим е център на събитията в продукцията на режисьора Паоло Вирдзи „Суша“. Филмът показва как се променят съдбите на неколцина коренно различни обитателите на „вечния град“, техните навици и начин на живот в условията на продължителна суша – три години без капчица дъжд. В актьорския състав е Моника Белучи.
Джесика Частейн участва в драмата „Опрощение“. Филмът на режисьора и сценарист Джон Майкъл Макдона поставя актуални теми като привилигироваността на богатите и нехайството им за живота на „по-низшестоящите“. Партньор на Частейн във филма е Ралф Файнс. Двамата са Дейвид и Джо – богати съпрузи, които на път за парти блъсват с колата си млад мароканец и впоследствие скриват трупа му. Купонът е съсипан, но само за Дейвид, на когото се налага да се изправи пред бащата на момчето и да понесе последствията от действията си.
Сред интригуващите заглавия е и „Маскарад“ с участието на Изабел Аджани. Филмът е на режисьора и сценарист Никола Бедо и беше показан на закриващата гала в Кан тази година. Историята ни среща с бившия танцьор Адриен, който замисля коварна измама, заедно с партньорката си Марго – дребна мошеничка и изключителна красавица. Техният план е същински емоционален маскарад.
Киномания ще се проведе между 17 ноември и 4 декември.

Велин Манов

Подобни публикации