Клеър Макинтош с нова детективска поредица

 Клеър Макинтош с нова детективска поредица

Кралицата на психологическия трилър Клеър Макинтош започва нова поредица с романа „Последното парти“. В центъра на историята е интригуващата и загадъчна детектив Фион Морган.
Никой в Кум Койд, китно селце на границата между Англия и Северен Уелс, не си спомня кога е сло¬жено началото на традицията с плуването в езерото Хлин Дрих, но всяка нова година се посреща с нея. До първи януари след новогодишното парти в дома на популярен местен магнат. Защото на повърхността на кристалните води на вековното езеро, като че от мъглата, изплува именно трупа на заможния певец и бизнесмен Рис Лойд. И той несъмнено е мъртъв. Въпросът „Кой уби Рис Лойд?“ е обгърнат в мистерия и въпреки това заелата се със случая детектив Фион Морган има причина да подозира всички. Ако никой не е пророк в собствената си страна, то това правило важи с пълна сила за бившия популярен изпълнител, който гради своята империя около луксозния комплекс „Крайбрежието“ – атрактивно място за туристи и повод за завист и омраза на мнозина жители. Оказва се че под повърхността на бляскавото вилно селище има опасни течения, в които плуват измами, предателства, тормоз и насилие. На място с толкова много тайни убийството е само началото на историята. Сред вековните борови гори около Кум Койд витае заплаха. Но Фион Морган може да се окаже „голяма беля“ за всички замесени. Дори и ако ѝ се наложи да работи с детектив Лео, с когото са се запознали по необичаен начин. Защото този, който хвърля камъни, ще уцели опашката на дракона и може би ще го събуди. На фона на величествени планински хълмове и спиращи дъха гори се разиграват пагубни страсти, а това, което започва като обикновен случай, може да преобърне завинаги пътя на талантливата, но пазеща своите мрачни тайни детектив Морган.
Редувайки сцени от миналото и настоящето, Клеър Макинтош успява да постави читателя пред сложния пъзел на едно престъпление, в което се оглеждат натрупвани с години тайни и лъжи. Тук всички са заподозрени, а невинни сякаш няма. Многопластов, мрачен и написан със завидна доза чувство за хумор,романът е заплетен, но изкусителен литературен лабиринт.
Преводач на „Последното парти“ е Коста Сивов. Издава „Сиела“.

Велин Манов

Подобни публикации