Концерт на трио „Академико“

 Концерт на трио „Академико“

Трио „Академико“ от Република Северна Македония ще изнесе концерт в София.
Преподавателите от Факултета по музикално изкуство в Щип ще изпълнят музикални произведения от Ерик Евазен, Ернесто Кавалини, Марян Янковки, Луиджи Занинели, Флорент Шмит и Камий Сен-Санс. Музикантите са в състав Златка Митева – флейта, Бранко Павловски – кларинет и Наташа Търбойевич – пиано,
Златка Митева е флейтист от младото поколение, родена през 1980 година. След завършването на Средното музикално училище в Щип продължава своето образование в Националната музикална академия „Панчо Владигеров” в София при проф. Лидия Ошавкова, където се дипломира и придобива магистърска степен през 2005 година като музикален изпълнител.
Бранко Павловски е кларинетист с международна кариера и репутация. В момента е доцент във Факултета за музикално изкуство към Университета „Гоце Делчев“ в Щип,я. Павловски придобил докторска степен във Факултета по музикално изкуство към Държавния университет на Луизиана в Батон Руж, САЩ, в класа на Роберт Дилутис, където работи като асистент по кларинет до 2011 година. Преди това в своята педагогическа дейност е бил учител по кларинет в училище „И. Николовски-Луй“ в Скопие.
Наташа Търбойевич е родена през 1965 година в Щип. Музикалното си образование придобива в Основното и средно музикално училище в Щип в класа по пиано на проф. Санда Бикова. Продължава своето образование във Факултета за музикално изкуство към Университета äСв. Кирил и Методий“ в Скопие в класа по пиано на преподавателката Лепша Пиперковска, магистърска степен придобива в класа по пиано на проф. Евушка Трпкова Елезович. Получила е много награди на конкурси по пиано.
Трио „Академико“ ще бъде на 7 юни в КИЦ на РСМ.

Велин Манов

Подобни публикации