Културата и бизнесът – заедно в дигиталния свят

 Културата и бизнесът – заедно в дигиталния свят

Пласидо Доминго, председател на „Европа Ностра“

Първият международен форум между културата и бизнеса събира творци и предприечачи под името „Културата и бизнесът – заедно в дигиталния свят“’.
Очаква се световноизвестният оперен певец Пласидо Доминго да вземе участие. Сред почетните гости на събитието и в качество на говорители ще бъдат също вицепрезиденът на България Илияна Йотова, еврокомисарят Мария Габриел, генералният секретар на „Европа Ностра“ Снежка Михайлович, Симеон Сакскобурготски и испанският посланик Алехандро Поланко Мата.
Форумът акцентира върху дигитализиране на културното наследство. В програма има няколко панела с доказани имена като говорители. В първия панел ще се включат Искра Михайлова – евродепутат, вицепрезидентът на „Европа Ностра“ Пийт Ясперт, служебният министър на културата професор Велислав Минеков, академик Юлиан Ревалски и други. Втория панел ще открият служебният министър на туризма Стела Балтова, ректорът на Университета за национално и световно стопанство професор Димитър Димитров, заместник председателят на Националния борд по туризъм и председател на Алианс „Българско Черноморие“ Мартин Захариев, както и кметове на общини с проекти в дигитализацията.
„Културата и бизнесът – заедно в дигиталния свят“’ е на 30 август в хотел „Маринела“ в София.

Велин Манов

Подобни публикации