Лекар сам на себе си

 Лекар сам на себе си

С „Лекар сам на себе си“ д-р Фредерик Салдман отправя примамливо и изненадващо предложение. Авторът учи как да се използват многобройни инструменти, с които всеки да си помогне сам.
Първата част на книгата засяга проблемите, свързани с излишните килограми и диетите. Наднорменото тегло се отразява пагубно на сърцето и на артериите, които захранват мозъка, защото изисква от сърцето да работи още по-усилено, за да захрани тялото с обогатена с кислород кръв. Рискът от инфаркт на миокарда или от мозъчен инсулт се покачва стремглаво. Д-р Салдман препоръчва интервално гладуване, което позволява да открием биологичния си ритъм и да се храним според истинските си нужди. Втората глава е посветена на репродуктивното здраве, сексуалните дисфункции и пълноценния секс. Третата се отнася за скритите огнища на микробите, които предизвикват болести. По-нататък авторът обръща специално внимание на физическата активност и нормалната мозъчна дейност, борбата с безсънието и ранното диагностициране на различни заболявания.
Д-р Салдман предупреждава, че съветите в книгата не отменят консултацията с общопрактикуващ лекар или с лекар от друга специалност.
Уважаван кардиолог и експерт по здравословно хранене с международна известност, д-р Фредерик Салдман има в актива си набор от бестселъри и любопитни медийни изяви. Книги като „Вашето здраве е във вашите ръце!“ и „Най-доброто лекарство сте вие“ са вдъхновени от срещите му с пациенти, разказващи за болестите си като за феномени, които не зависят от собственото им поведение. Именно това мотивира д-р Салдман да адресира посланието си към по-широка публика. Целта му е да докаже, че здравето ни е в нашите ръце, че „вътрешният учител на всеки един от нас е създателят на идеалната хармония“.
Преводач на „Лекар сам на себе си“ е Албена Шарбанова. Издава „Колибри“.

Велин Манов

Подобни публикации