Лешникотрошачката влиза в киносалона

 Лешникотрошачката влиза в киносалона

Болшой подарява за Коледа на почитателите на балета „Лешникотрошачката“.
Спектакълът влиза в киносалона с виртуозната хореография на Юрий Григорович и приказната музика на Пьотр Илич Чайковски, заедно с всички балетисти от прочутата трупа ще омагьосат зрителите.
Малката Мари напразно очаква своя коледен подарък в празничната нощ. И когато получава от своя кръстник Дроселмайер лешникотрошачка под формата на войник в красива униформа, тя още не знае, че й предстои едно вълшебно пътешествие. В него Мари ще воюва с краля на мишките, а играчката ще се превърне в принц, който ще я отведе при танцуващите снежинки и феи, и накрая тя ще играе с най красивите кукли и цветя.
Прочутата приказка на Хофман включва танца на Захарната фея и двата валса – на цветята и на снежинките. Голямата звезда на Болшой Семьон Чудин впечатлява за пореден път с невероятните си танцови умения в ролята на Лешникотрошачката, заедно с първата солистка на трупата Маргарита Шрайнер като Мари и Денис Савин като Дроселмайер. Чудесно допълнение към тях са безупречните танцьори на Болшой, които гарантират на зрителите невероятно изживяване в навечерието на светлите Коледни празници.
„Лешникотрошачката“ е на 18 и 19 декември в Cine Grand Park Center.

Велин Манов

Подобни публикации