Майкъл Майърс възкръсва в „Хелоуин убива“

 Майкъл Майърс възкръсва в „Хелоуин убива“

Личи си, че празникът на тиквата наближава. Първото заглавие, което е посветено на келтския обичай е „Хелоуин убива“.
През 2018 година хорър иконата Майкъл Майърс възкръсна за нов живот с хита на Дейвид Гордън Грийн „Хелоуин“. С приходи от над 250 милиона долара той се превърна в най-успешната част в 43-годишната поредица.
Нощта на Хелоуин, в която Майкъл Майърс се завърна, все още не е приключила. Минути след като Лори Строуд (Джейми Лий Къртис), дъщеря ѝ Карън (Джуди Грийр) и внучката ѝ Алисън (Анди Матичак) оставят маскираното чудовище затворено в клетка в горящото мазе на къщата им, трите се отправят към болницата, за да спасят живота на ранената Лори. Те вярват, че най-накрая са сложили край на дългогодишния ужас, но Майкъл успява да се измъкне от огнения капан и кървавата баня започва отново. Докато Лори се бори с болката и гнева и събира сили да се защити от Майкъл, целият Хадънфийлд се надига срещу жестокия убиец. Жените от семейство Строуд се присъединяват към група оцелели от предишни срещи с Майкъл, които са твърдо решени да го намерят и ликвидират завинаги.
„Хелоуин убива“ е типичен хорър, в който безмислените убийства следват едно след друго. Кръв ще се лее. Идва Хелоуин. И трета част догодина.

Велин Манов

Подобни публикации