Майстор-пивоварят на „Загорка“ с престижно отличие

 Майстор-пивоварят на „Загорка“ с престижно отличие

Валентин Кръстев, майстор-пивоварят на „Загорка“, бе отличен със сертификата Heineken Master Brewer на конференцията на „Хайнекен“, която се проведе в музея на марката в Амстердам. По време на тридневното събитие всички майстори на пивото имаха възможността да участват в множество обучения, част от които бяха свързани с продажбите и иновациите в бранша, както и в дискусии на различни теми като процеса на леденостудено отлежаване и производството на безалкохолни алтернативи.
Конференцията завърши с представянето на индивидуалните проекти на всеки един от участниците, а най-добрите от тях бяха отличени в специална церемония с връчване на престижните сертификати Heineken Master Brewer. Церемонията беше водена от главния изпълнителен директор и председател на Изпълнителния съвет на „Хайнекен“ – Долф ван ден Бринк.
„Много съм щастлив, че имах възможността да бъда част от конференцията на пивоварите на „Хайнекен“, защото не само успях да придобия много нови знания и умения, но и имах изключителната възможност да се срещна с майстори-пивовари от всички компании на „Хайнекен“, с които споделяме една и съща страст – тази към пивото“, каза Валентин Кръстев, мениджър Пивоварене в „Загорка“и добави: „Със сигурност мога да кажа, че именно страстта е движещата сила във всеки един от нас в „Загорка“ и това, което ни отличава и е от значение за нас, е да умеем да достигаме до сърцата на нашите консуматори. Затова не спираме да се стремим да надграждаме нашите продукти, така че те да бъдат винаги с най-високо качество, за да доставят максимално удоволствие на всеки, който ги опита.“
Валентин Кръстев е част от семейството на „Загорка“ от 2008 година, като постепенно се превръща в един от най-значимите майстори-технолози в пивоварната, а подписът му може да бъде открит на бутилката на емблематичното Загорка Специално пиво. Вече 14 години той не спира да носи в себе си страстта и вдъхновението от работата, а талантът му – наслада за ценителите на добрата бира.

Велин Манов

Подобни публикации