Мария Бакалова е Изборът на критиците

 Мария Бакалова е Изборът на критиците

Снимка Getty Images

Номинирата за „Златен глобус“ Мария Бакалова спечели наградата в категорията „Най-добра актриса за поддържаща женска роля“ на американо-канадската асоциация на филмовите критици за ролята си във филма „Борат 2“. Българката бе предпочетена пред Глен Клоуз, Оливия Колман, Аманда Сейфрид и Юн Ю-Джун. Последните 13 носители на наградата „Изборът на критиците“ печелят и награди „Оскар“ в съответните категории.
„Земя на номади“ на китайската режисьорка и сценаристка Клои Жао взе наградите за най-добър филм, най-добър режисьор, най-добър адаптиран сценарий и най-добра операторска работа. Кари Мълиган спечели наградата за най-добра актриса за „Момиче с потенциал“. Емералд Фенел получи приза за най-добър оригинален сценарий за филма..За най-добър актьор посмъртно беше обявен Чадуик Боузман за изпълнението му в „Ма Рейни: Майката на блуса“. Даниел Калуя бе отличен за най-добър актьор в поддържаща роля за изпълнението си в „Юда и черният Месия“. Алън Ким получи приза за най-добър млад актьор за „Минари“, който бе отличен за най-добър чуждестранен филм.
„Короната“ бе избран за най-добър драматичен сериал, а актьорите Ема Корин и Джош О’Конър спечелиха съответно отличията за най-добра актриса и най-добър актьор в драматичен сериал. Джилиън Андерсън бе отличена като най-добра актриса в поддържаща роля в драматичен сериал. „Дамски гамбит“ получи две награди – за най-добър лимитиран сериал и за най-добра актриса в лимитиран сериал за изпълнението на Аня Тейлър-Джой. „Хамилтън“ е за най-добрият телевизионен филм. Джон Бойега е най-добрият актьор в телевизионен филм или лимитиран сериал за „Малка брадва“.

Велин Манов

Подобни публикации