Международен фестивал на портретния филм

 Международен фестивал на портретния филм

За трета поредна година Международният фестивал на портретния филм предлага вдъхновение на кино ценители, които свързват седмото изкуство със съзерцанието, вглъбяването и любопитството, провокирани от големия, вълшебен кино екран.
Форумът се разгръща пред зрителите си с 37 къси кино портрета от близо 30 държави – произведения както на млади автори, така и на утвърдени алтернативни творци. Жанрово и тематично пъстри, те отварят рамките на въпроси за страданието и насладата в живота, водят ни пред и отвъд фасадите на мечтите ни, питат за смисъла на изкуството, на общностите, на съвместните усилия. Заедно с това, интригуващи съпътстващи събития, курирани с прецизност и проникновение от авторите си – членовете на международното жури, ще въвлекат публиката в синергичната същност на киното, канейки я като съмишленик и изследовател по дългия път към портрета като културен феномен.
Международният фестивал на портретния филм ще се проведе между 10 и 30 ноември в София, Пловдив, Велико Търново и Варна.

Велин Манов

Подобни публикации