Международни хранителни изложения

 Международни хранителни изложения

През последните две десетилетия като барометър за състоянието на хранително-вкусовата промишленост в България и на Балканите се наложиха международните хранителни изложения Месомания, Светът на млякото, Булпек, Интерфуд & Дринк и Салон на виното.
Те ще представят, както моментното състояние на сектора, така и перспективите за 2022 година. Събитията се доказаха като професионални събития и като нужното и сигурно място за осъществяване и развитие на бизнеса дори и в преломен момент като настоящия.
Наблюдава чувствителен ръст в броя на компаниите-участници. Щандовите площи, които фирмите заявяват, спрямо миналата година, са чувствително по-големи. Междунардният интерес към участие е повече от осезаем. Очертава се силно италианско участие. Голям е интересът на фирми от САЩ, Гръция, Румъния и Беларус. И тъй като кампанията за изложители е все още в ход, както българският, така и чуждестранният интерес е интензивен.
СБогата съпътстваща програма ще предложат изложенията. През последните две години организаторите поставиха основите на единствени по рода си събития за България. Сред тях е Сетива без граници; едноименната платформа за събития сега ще предложи Маратон на вкусовете с разнообразие от знания, вкусове и аромати. Паралелно през дните на изложенията ще се организират майсторски класове, състезания, браншови събития – на които ще бъдат поставени на дискусия ключови за сегментите въпроси, продуктови лекции, презентации.
Международните хранителни изложения са между 29 септември и 2 октомври в Интер Експо Център.

Велин Манов

Подобни публикации