Мили Джонсън в чайната на ъгъла

 Мили Джонсън в чайната на ъгъла

Мили Джонсън ще изкуши българските читатели с нова сърцата история в „Чайната на ъгъла“.
Книгата е топъл разказ за съпричастността и надеждата, в която трима непознати ще открият, че дори и след най-мрачните събития животът отново може да бъде хубав, когато в него има приятели и… чаша ароматен чай.
В деня на погребението на съпруга си Карла разбира, че бракът ѝ е невалиден, защото мъжът, когото е вярвала, че обича, така и не се е развел с бившата си жена и че е планирал да я напусне. Сама и изгубила всичко, тя трябва да намери сили да продължи. Когато компанията на Уил фалира, той вярва, че с помощта на съпругата си ще може да започне отново. Но греши – жена му не иска да има нищо общо със „загубеняк“ като него. Всичко, което Моли иска, е да изживее старините си на спокойствие, но синът ѝ се опитва да я накара да отиде в старчески дом, за да си присвои дома ѝ. Нейното желание да се бори постепенно я напуска, но тогава бившият ѝ мъж, когото не е виждала от години, звъни на вратата и я моли за прошка.
Произведението на Мили Джонсън е книга за любовта и приятелството, която носи вярата, че нещата винаги се оправят. Все пак като достигнеш дъното, няма накъде да поемеш освен нагоре.
Преводач на „Чайната на ъгъла“ е Надя Баева. Издава „Сиела“.

Велин Манов

Подобни публикации