Минерална вода „Банкя“ с награда

 Минерална вода „Банкя“ с награда

Новата функционална бутилка с прикрепена капачка на минерална вода „Банкя“ донесе приз на компанията в четиринадесетото издание на Националния конкурс за най-добра опаковка.
Новият, по-практичен и функционален дизайн с прикрепена капачка на минерална вода „Банкя“ получи заслужено признание на наградите „Приз Пак 2022“, организирани от списание „Хранително-вкусова промишленост“. На четиринадесетото издание на Националния конкурс за най-добра опаковка, Системата на Кока-Кола в България бе отличена за въвеждането на първата бутилка с прикрепена капачка в страната, което бе обявено в началото на годината. Иновацията има за цел да увеличи събирането и рециклирането на пластмасовите бутилки и капачки и да улесни рециклирането им, като това е само първата стъпка от страна на компанията в изпълнение на разпоредбите в Директивата на ЕС относно намаляване на въздействието на пластмасовите продукти върху околната среда.
Въвеждането на прикрепени капачки е поредната иновация, която следва стремежа на Кока-Кола към по-устойчиви опаковки в световен мащаб. Системата за отваряне на новата минерална вода „Банкя“ е същата като при стандартната бутилка, а иновацията се прилага чрез пръстен, който с помощта на езиче държи капачката идеално прилепнала. Капачката остава прикрепена чрез защитния пръстен на бутилката, а езичето осигурява идеално отворено положение. Според новата Европейска директива за пластмаса за еднократна употреба всички напитки в пластмасови опаковки ще трябва да предприемат тази иновация до 2024 година., а Системата на Кока-Кола в България е първата в страната, която стриктно и своевременно изпълнява този ангажимент.

Велин Манов

Подобни публикации