„Молитва за дявола“ гони демоните

 „Молитва за дявола“ гони демоните

Този Хелоуин ще бъде малко по-различен, защото дяволът има планове за нас. В навечерието на празника, неразривно свързан със страховитото, хорър трилърът „Молитва за дявола“ ще отведе зрителите в киносалоните отвъд дверите на ада, за едно от най-смразяващото филмово изживяване на сезона.
За да отговори на растящия брой демонични обсебвания, католическата църква отново отваря вратите на училищата си, за да обучава свещениците в ритуала на екзорсизма. На това духовно бойно поле изгрява таланта на един нетипичен воин – младата монахиня, сестра Ан (Жаклин Байърс). Въпреки че на монахините им е забранено да извършват екзорсизъм, един професор (Колин Салмън) вижда таланта ѝ и се съгласява да я обучава. Озовала се на своеобразната фронтова линия заедно със своя състудент отец Данте (Крисчън Наваро), сестра Ан се изправя в битка за душата на младо момиче, за което вярва, че е обладано от същия демон, който е тормозил и собствената ѝ майка, и скоро открива, че Дяволът я е отвел точно там, където той желае… и има планове за нея.
Смесвайки елементи от класически кино и литературни разкази за екзорсизъм с интригуваща и дълбоко психологическа история, „Молитва за дявола“ предлага различен поглед към жанра, който ще допадне както на любителите на свръхестественото, така и на зрителите с предпочитание към по-реалистичните трилър мистерии. Къде е границата между реалност и самозаблуда? Между добро и зло? Възможно ли те да са взаимно заменяеми и какво е необходимо на човек, за да се изправи срещу собствените си демони и да ги прогони?
Режисьор на „Молитва за дявола“ е Даниел Стам. В ролите са Вирджиния Медсън, Жаклин Байърс, Колин Салмън, Крисчън Наваро, Нилълъс Ралф и Бен Крос. В страховитата продукция се включват и българските актьори Велизар Бинев, Койна Русева, Дебора Жечева, Антон Димитрачков, Иван Рангелов, Мартин Тасков и други.

Велин Манов

Подобни публикации