„Моменти“ на Графа e в хит в Чехия

 „Моменти“ на Графа e в хит в Чехия

Признание за таланта на Графа дойде и от Чехия, където песента „Моменти“ заживя нов живот в изпълнение на двама от най-популярните там певци – Ян Бендинг и Моника Багарова.
Чешката версия на песента се казва „Град“ (Město), а идеята тя да се превърне в сингъл е на продуцентите на телевизионната риалити поредица „Прага – ден и нощ“, които стигат до авторите ѝ със съдействието на българския продуцент Краси Ванков.
Много често режисьори и филмови продуценти се доверяват на Владимир Ампов и заглавни песни към български сериали стават „Слънце в очите ти“ („Морска сол“), „Моменти“ („София – ден и нощ“), „Квартални джентълмени“ („Полицаите от края на града“), „Утре отново“ („Мен не ме мислете“).
„Моменти“ е песен от едноименния албум на Графа, който получи наградата за най-добър албум за 2016 година. В родината ни се превърна в хит, който до ден днешен феновете пеят от начало до край на концертите на любимия си изпълнител.
Владимир Ампов откликва с готовност на запитването за адаптирането на „Моменти“ във версия на чешки, без колебания съгласие дава и другия автор на текста Илия Григоров. Така се ражда „Град“ (Město), която вече 2 месеца трупа популярност в Чехия. Ян Бендинг и Моника Багарова, чешките звезди, които я изпълняват, споделят, че песента е много красива и вярват, че ще се хареса на феновете им. Новата версия на „Моменти“ звучи свежо и топло, което е причината вече да е любима на много фенове в Чехия.
Само преди дни Графа се завърна от турне в Благоевград, Свиленград и Смолян, където отново поднесе на феновете си силни музикални емоции с вълшебните си вокални изпълнения, със съпровод на китара и пиано. През октомври Владимир Ампов ще продължи да радва феновете си със срещи на клубните сцени в Плевен, „Хавана бар“ – 1 октомври, София, клуб „Терминал 1“ – 8 октомври и Велико Търново, „Плей“ – 14 октомври.

Велин Манов

Подобни публикации