Момчето, къртицата, лисицата и конят

 Момчето, къртицата, лисицата и конят

„Момчето, къртицата, лисицата и конят“ е сърцатата история на едно необичайно приятелство.
Книгата на британския художник Чарли Макеси се превърна в истински литературен феномен. Само две години след появата си тя е продадена в над 3 милиона копия в целия свят, носител е на двете най-големи литературни награди във Великобритания Waterstones и Barnes and Noble.
„Момчето, къртицата, лисицата и конят“ е деликатен и фин разказ в духа на вечните класики „Малкият принц“ и „Мечо Пух“, който успява да улови сред страниците си най-универсалните и съкровени човешки чувства – самотата, тъгата, приятелството и любовта. Философските разговори между четирима различни един от друг приятели се превръщат в огледало на живота, на повърхността на което се отразяват всички съпътстващи го страхове и мечти.
Момчето е пълно с въпроси. Лисицата е недоверчива към всички, защото е била наранявана много пъти. Конят е мъдър и нежен – и е най-голямото нещо, което нашите герои някога са виждали. А къртицата има най-очарователната философия за живота, която гласи: „Торта“. Заедно те се впускат в онова понякога страшно, но вълшебно Диво, търсят отговори, минават през бури и се учат да обичат. Също като нас. Защото да бъдеш мил е урок, който и нашият свят все още учи, а да потърси помощ, когато има нужда, винаги е най-смелото нещо, което човек може да направи.
Преводач на „Момчето, къртицата, лисицата и конят“ е Богдан Русев. Издава „Сиела“.

Велин Манов

Подобни публикации