Моноспектакълът на Деян Донков „Камбаната“ на Киномания

 Моноспектакълът на Деян Донков „Камбаната“ на Киномания

Софийската премиера на моноспектакъла „Камбаната“ на Деян Донков е едно от специалните събития, с които Киномания ще изненада публиката си.
Представлението е трагичен разказ за сложния, изпълнен с драматични препятствия път на бивш затворник, лежал за две убийства. Изповед за катарзиса и духовното просветление на героя, за светлината и силата, която му дават любовта и вярата.
„Камбаната“ е спектакъл, който разтърсва зрителя емоционално и го възвисява духовно, извежда го от комфорта на наблюдател и го въвлича в силни страсти с въздействащи картини на приземяваща житейска реалност. Сценичното действие грабва с мощната енергия на актьорското превъплъщение на Деян Донков. Като контрапункт през спектакъла преминава лирическата музикална тема – песента на неговия герой Вено, изпълнявана на живо от оркестър „Карандила“.
Актьор с неподражаемо присъствие на сцената и екрана, Деян Донков разкрива вечно търсещата си творческа същност с куража си да избере сложна тема, далеч от комерсиалното забавление. Склонността му към експериментиране води до особеното, кинематографично въздействие на спектакъла.
„Камбаната“ е на 26 ноември в зала 1 на НДК.

Велин Манов

Подобни публикации